Otvorenje izložbe “Na razpotju / Na raskrižju”

NA RAZPOTJU - NA RASKRIŽJUS iznimnim zadovoljstvom pozivamo vas na otvorenje izložbe pod nazivom
“NA RAZPOTJU / NA RASKRIŽJU”

koja će se održati u petak, 7. lipnja su 20 sati u galeriji HDLU-a Istre.

Riječ je o gostovanju slovenskih autora članova Likovnog društva Kranju u sklopu projekta HDLU-a Istre “Međunarodna suradnja sa Slovenijom”.

Izložba ostaje otvorena do 28. lipnja 2024.
Sudjeluju: Andreja Eržen, Bagrat Arazyan, Boge Dimovski, Brut Carniollus, Domen Dimovski, Irena Gayatri Horvat, Jana Seliškar, Lojze Kalinšek, Meta Šolar, Mihael Perčič, Nataša Druškovič, Peter Marolt.
Projekt podržavaju Upravni odjel za kulturu grada Pule, Upravni odjel za kulturu Istarske županije, Turistička zajednica grada Pule i Ministarstvo kulture i medija RH.

HDLU Istre poziva na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „AUTENTIČNOST LEŽI U OKU PROMATRAČA“

HDLU Istre poziva na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu
„AUTENTIČNOST LEŽI U OKU PROMATRAČA“

Uvjeti sudjelovanja u projektu: U projektu imaju pravo sudjelovati članovi hrvatskih društava likovnih umjetnika u RH i ostali zainteresirani umjetnici s prebivalištem na području RH koji nisu članovi umjetničkih udruženja.

Postupak prijave:
Popunjen formular prijavnice i fotografiju rada potrebno je poslati na e-adresu istrehdlui2020@gmail.com  i na e-adresu kustosa projekta ivica.nikolac@rijeka.hr  do 16. 6. 2024.  do 15 sati .

Nastavi čitati “HDLU Istre poziva na sudjelovanje u selektiranom tematskom projektu „AUTENTIČNOST LEŽI U OKU PROMATRAČA“”

Natječaj za zaprimanje prijava za izlaganje u 2025. godini u Galeriji K10

Hrvatsko keramičarsko udruženje KERAMEIKON, Kukuljevićeva 10, 42000 Varaždin,  raspisuje natječaj za zaprimanje prijava za izlaganje u 2025.godini u Galeriji K10

    • Galerijski prostor
    • Izlozi

u Kukuljevićevoj 10, Varaždin.

Prijavu u formi ZAMOLBE mogu dostaviti autori, grupe autora ili likovni kritičari/kustosi, s prijedlogom autorskih koncepcija za samostalne i skupne izložbe/projekte vezane za modernu i suvremenu keramiku.

Rok prijave: 20.6.2024. Nastavi čitati “Natječaj za zaprimanje prijava za izlaganje u 2025. godini u Galeriji K10”

6. Međunarodni trijenale autoportreta – „Autoportret kao intimni vremeplov“

6. Međunarodni trijenale autoportreta – „Autoportret kao intimni vremeplov“ trijenalna, žirirana, tematska izložba) – Galerija Prica i Mala dvorana Galerije Prica, POU Samobor. Nositelj i organizator izložbe: Galerija Prica, POU Samobor.

Vrijeme održavanja: 18. 10. – 8. 12. 2024.
Autor koncepcije: Iva Körbler, povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka

Nastavi čitati “6. Međunarodni trijenale autoportreta – „Autoportret kao intimni vremeplov“”

Najava predavanja “Made in Asia” u galeriji HDLU-a Istre

Made in Asia_Edukacija mladih 2024_HDLU ISTREU utorak, 21. 5. 2024., u 11 sati, u galeriji HDLU-a Istre održat će se drugo po redu predavanje u sklopu projekta „Edukacija mladih 2024.“, a pod nazivom „Made in Asia“.
Predavač je akademski slikar Igor Gustini, koji će predstaviti presjek suvremene umjetnosti u Kini i Japanu te će govoriti o „minimalizmu“ u japanskoj kulturi, arhitekturi i dizajnu.
Predavanje je besplatno i namijenjeno svim zainteresiranim građanima.

Nastavi čitati “Najava predavanja “Made in Asia” u galeriji HDLU-a Istre”

Predavanje “Body art i slične priče”

Predavanje Body Art i slične pričeU utorak, 14. svibnja, u 11 sati, u galeriji HDLU-a Istre održat će se prvo ovogodišnje predavanje u sklopu projekta HDLU-a Istre “Edukacija mladih”.

Predavanje pod naslovom “Body art i slične priče” održat će akademski slikar Igor Gustini, koji će govoriti o definiciji Body arta i njegovim ciljevima kroz kratak pregled značajnih umjetnika.

Projekt “Edukacija mladih” podržavaju Upravni odjel za kulturu grada Pule, Upravni odjel z akulturu Istarske županije, Turistička zajednica grada Pule i Ministarstvo kulture i medija RH.

Dobro došli!

Započinju novi ciklusi predavanja u galeriji HDLU-a Istre

Novi ciklusi predavanja u galeriji HDLU-a Istre_najavaPredavanja će se provoditi u dva ciklusa po dva predavanja. Prvi ciklus održat će se tijekom svibnja, a drugi tijekom rujna.

Svako od ukupno četiri predavanja održat će se u zasebnom terminu i u pojedinačnom trajanju od 60 minuta.

Predavanja će se održavati u galeriji HDLU-a Istre, utorkom od 12 do 13 sati.

Nastavi čitati “Započinju novi ciklusi predavanja u galeriji HDLU-a Istre”