Komemoracija za pulsku kiparicu, keramičarku i slikaricu Marinu Orlić, održat će se u srijedu, 2. listopada s početkom u 18 sati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

Marina Orlić rođena je 1958. u Puli. Kao samostalna umjetnica bavila se keramikom, skulpturom i slikarstvom. Bila je članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre (HDLUI) i Udruženja likovnih umjetnika primjenjenih umjetnost Hrvatske (ULUPUH).

Izradila je nekoliko javnih radova u Medulinu, Pomeru, Puli i Mostaru. Njezini radovi nalaze se u nekoliko javnih i privatnih zbirki umjetnina, a neki su zastupljeni u knjigama: Suvremena keramika u Hrvatskoj i Povijest moderne keramike u Hrvatskoj (autorice prof. M. Baričević, II prošireno izdanje Školske knjige, Zagreb 1996.).

Povremeno je radila kao stručna suradnica na restauracijama zidnih slika na nekim spomenicima kulture u Istri. Bila je članica i suosnivačica nekoliko neprofitnih organizacija u kulturi. Organizirala i vodila keramičke radionice za djecu i osobe s posebnim potrebama. Kao članica Kratera – centra za oblikovanje keramike, u partnerstvu sa Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli organizirala i vodila keramičke radionice za učenike Kiparskog odjela.

Priredio B. V.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.