HDLU Istre obavještava javnost da je rok za prijavu na Otvoreni pulski bijenale crteža 2021. istekao.

Pravo na prijavu imali su umjetnici amateri i profesionalci, neovisno o članstvu u likovnim udruženjima i formalnom obrazovanju te s velikim zadovoljstvom objavljujemo da je na adresu Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre pristigao iznimno velik broj prijava zainteresiranih autora iz Hrvatske i inozemstva.

Prijave će pregledavati i selekciju radova izvršiti Umjetnički savjet HDLU-a Istre u sastavu: magistar slikarstva i povjesničar umjetnosti Milan Marin, likovni kritičar Eugen Borkovsky, doc. art Breza Žižović, magistra kiparstva Iva Fonović te prof. likovne kulture i muzejski pedagog Iva Gašparić.

Rezultati selekcije bit će objavljeni u ponedjeljak, 6. rujna.

Ovom izložbom HDLU Istre predstavit će domaće autore i autore iz inozemstva, autore koji su već izlagali, ali i one koji nisu imali priliku predstaviti se publici ili to nisu imali priliku učiniti u Puli. Također, izložba u sklopu Otvorenog pulskog bijenala crteža 2021. nakon Pule gostovat će i u drugim gradovima Istre te na taj način biti dostupnija široj publici. Postav izložbe bit će objavljen na internetskim stranicama HDLU-a Istre.

Pozivamo javnost da nas prati i na službenoj Facebook stranici, gdje ćemo redovno obavještavati o zbivanjima u sklopu Otvorenog pulskog bijenala crteža 2021.

Otvoreni pulski bijenale crteža 2021_Facebook

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.