U ponedjeljak s početkom u 19 sati upriličeno je svečano otvorenje izložbe u sklopu tematskog projekta HDLU-a Istre “Crni labud”.

Okupljene je uvodnim riječima pozdravio predsjednik HDLU-a Istre Milan Marin, koji je istaknuo da je riječ o iznimnom projektu i zahvalio institucijama koje tradicionalno podupiru rad udruge – Gradu Puli i Istarskoj županiji. Riječ je potom preuzela autorica projekta Roberta Weissman Nagy, koja je zahvalila svim autorima koji su se prijavili i posebno istaknula gostujuće autore koji su ovoj izložbi dali globalni značaj budući da djeluju diljem svijeta.

U sklopu otvorenja upriličen je i performans jednog od autora koji sudjeluju u izložbi Davora Klimana, koji je svoj rad prekrio crnim platnom i obrazložio zašto je to učinio. Performans je dijelom povezan s jednim od prethodnih projekata HDLU-a Istre u kojem je također sudjelovao kao autor.

Izložba ostaje otvorena do 18. listopada i može se razgledati radnim danima od 9 do 15 sati.

Molimo posjetitelje da se pri posjetu galeriji pridržavaju mjera zaštite i sprječavanja širenja zaraze koronavirusom SARS-CoV-2 koji uzrokuje bolest COVID 19.

Videoprijenos otvorenja izložbe i performans Davora Klimana možete pogledati na našoj Facebook stranici putem poveznice https://www.facebook.com/Hrvatsko-dru%C5%A1tvo-likovnih-umjetnika-Istre-2087410811379903

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.