U utorak, 2. veljače 2021., u galeriji HDLU-a Istre otvorena je samostalna izložba članice HDLU-a Istre Slavice Marin pod nazivom “Dišem čisti zrak”, prva u sklopu Godišnjeg programa HDLU-a Istre u 2021. godini.

Izložbu je otvorio predsjednik HDLU-a Istre Milan Marin. Otvorenje je zbog epidemiološke situacije bilo zatvoreno za javnost, a pristup galeriji omogućen je isključivo medijima, i to uz poštivanje propisanih mjera s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa.

U sklopu otvorenja izložbe “Dišem čisti zrak” autorica je održala istoimeni performans.

Na poveznicama u nastavku možete pogledati snimku otvorenja i snimku performansa.

“Ovom izložbom i performansom govorim o gorućim problemima suvremenog društva, ekologiji i konzumerizmu, potrošačkom društvu. Živimo u vremenu u kojem smo postali robovi potrošačkog društva, koje se samo guši u stvaranju neizmjerne količine smeća, i opet plaćamo kako to isto smeće riješiti, uz velike posljedice za ekologiju, čisti zrak. Prije nego što počnemo razmišljati kako se riješiti nagomilanog otpada, ekološki opasnog, počnimo što je moguće manje stvarati ga. U nekim zemljama danas se kupuju konzerve punjene čistim zrakom na planinama i prodaju u gradovima ljudima koji na kraju opet gomilaju smeće jer tu konzervu moraju negdje odložiti.”

Izložba je otvorena do 24. veljače.

Galerija HDLU-a Istre otvorena je radnim danima od 9 do 15 sati.

Performans https://www.youtube.com/watch?v=H36MD2agakA

Otvorenje https://www.youtube.com/watch?v=230jeu2zh-M

Snimak postava https://www.youtube.com/watch?v=fOlAB8Og5Ic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.