HDLU ISTRE - logotip

Drage kolege,
pred nama je Izborna skupština HDLU-a Istre. Kako mandat dosadašnjih radnih tijela uskoro istječe, HDLUI upućuje poziv svim svojim aktivnim članovima, koji to žele i mogu odvojiti svoje vrijeme za rad u udruzi, da prijave svoju kandidaturu za radna tijela u udruzi. Prema Statutu HDLUI, kandidati mogu svoje prijave poslati za radna tijela kao slijedi:

  • Upravni odbor – sedam članova
  • Nadzorni odbor- tri člana
  • Odbor za statut – tri člana
  • Časni sud – tri člana

Prema Statutu udruge, kandidati moraju biti aktivni članovi i mogu se prijaviti sami ili ih drugi član može predložiti, s time da predloženi član mora dati svoju pisanu suglasnost, najkasnije do početka rada Skupštine. Kandidati se mogu prijaviti najviše za dva radna tijela, što znači na dva izborna listića. U slučaju da kandidat ima dovoljan broj glasova za oba radna tijela, sam će po svojoj slobodnoj volji odabrati radno tijelo u kojem želi biti član. Izborna komisija pregledava i prebrojava glasove na Izbornoj skupštini.

U tekstu prijave kandidati moraju navesti:

  • ime i prezime
  • točnu adresu, kontakt: email i br. telefona
  • za koje radno tijelo prijavljuju kandidaturu

Kandidati moraju prisustvovati radu Skupštine ili za svoj nedolazak poslati valjano opravdanje najkasnije jedan dan prije održavanja Skupštine. Radno tijelo Skupštine razmotrit će opravdanost izostanka i donijeti odluku. Ova obveza je jedan od uvjeta za kandidaturu.

Drage kolege, rad u udruzi je volonterskog karaktera, ali unatoč tome  je zahtjevan i podrazumijeva permanentnu angažiranost, kako u kreiranju i provođenju politike HDLU-a Istre, kao najveće strukovne udruge u našoj županiji, tako i u pogledu suradnje s državnim institucijama koje su posredno ili neposredno uključene u razvoj vizualne umjetnosti. Iz tih razloga proizilazi da će budući članovi radnih tijela morati odvojiti znatan dio svog vremena kako bi naša udruga zadržala ili pak unaprijedila postignuti status u okviru šire društvene zajednice, i naravno institucija koje nas podržavaju.

Vjerujem da će budući kandidati imati ovo na umu te da ćemo kao udruga dobiti radna tijela koja će opravdati ukazano povjerenje.

Predsjednik HDLU-a
Istre Milan Marin

Uz Poziv za kandidaturu, u kojem je sve objašnjeno, u privitku se nalazi popis aktivnih članova HDLU-a Istre koje možete predložiti za kandidaturu za nova radna tijela udruge i

Aktivni članovi HDLU Istre

Molimo da svoje prijedloge pošaljete na e-mail HDLU Istre istrehdlui2020@gmail.com, do 26. 3. 2022. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.