Budući da je zaborav jezovito brz i briše sva naša sjećanja, ljude koje poštujemo volimo, cijenimo za života, a nadasve poslije toga, trebali bismo sjećanjima osvježavati tijekom naših i tuđih godina. Jer, naše naslijeđe sjećanja govori o vertikali, o identitetu jednog grada koji poštuje i voli umne, pametne, sposobne i iznimno velike u svojim mikro sferama, istaknula je Gorka Ostojić Cvajner

“Marina je u našim životima bila nešto više od keramičarke, skulptorice, nemirne osobe, rokerice, kraterice, istraživačice, pedagoginje, lutalice, poetese, krasnog čovjeka; bila je komad mesa, komad nutrine, komad svega. Željela bih samo jedno: budući da je zaborav jezovito brz, i briše sva naša sjećanja, ljude koje poštujemo volimo, cijenimo za života, a nadasve poslije toga, trebali bismo sjećanjima osvježavati tijekom naših i tuđih godina.

Jer, naše naslijeđe sjećanja govori o vertikali, o identitetu jednog grada koji poštuje i voli umne, pametne, sposobne i, na neki način, u svojim mikro sferama, iznimno velike. U to ime, za ne-zaborav, Marini u čast naše misli, naša sjećanja i ljepota tih trenutaka koje smo radno, prijateljski, suradnički provodili s njom. Sve u ime nezaborava, nadahnuto je rekla povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner prilikom preksinoćnjeg otvorenja retrospektivne izložbe nedavno preminule umjetnice Marine Orlić u novim prostorijama HDLU-a Istre u Zagrebačkoj ulici. Izložbu je organizirao HDLU Istre uz potporu Istarske županije i Grada Pule.

Marina Orlić bila je energična i temperamentna osoba; znala je motivirati ljude oko sebe. Umjetnost je promišljala svojim životom i djelom. Vrijedi ponoviti riječi akademskog slikara Roberta Pauletta izrečene na komemorativnom skupu nedugo nakon njena odlaska prije nepuna četiri mjeseca, kada je predsjednik HDLU-a Istre Milan Marin i najavio ovu retrospektivnu izložbu.

Glas Istre

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.