Ivica Nikolac - Ecce Donna

Pozivamo vas da sudjelujete kao gost festivala na ovogodišnjem MFLU Kranj 2022: Ecce Homo. Izložba će biti otvorena 1. listopada 2022., a zatvara se 31. listopada 2022. godine.

Ušli smo u sljedeće desetljeće već tradicionalnog Međunarodnog festivala likovnih umjetnosti u Kranju. Ove godine smo se s članovima festivalskog sveta odlučili za temu o kojoj se još nije raspravljalo na MFLUK-Figuraliku, odn. malo uže, čovjek.

Ako je figuralna umjetnost prikaz stvarnog svijeta, posebice živih bića, tema ovogodišnjeg festivala prvenstveno je slika čovjeka ili čovječanstva kakvo je danas, a ta je tema i danas, kao što je običaj ovog festivala, zastavljena prilično široko i dopušta neograničene mogućnosti izražavanja u raznim medijima. I ove godine, kao i svih prethodnih, nastojat ćemo iznenaditi novitetima, napraviti što bolji izbor i u Kranju predstaviti najbolje radove domaćih i stranih umjetnika.

Ove godine, kao novitet, uvodimo sekciju stranih i domaćih stripara i ilustratora. Na ovu ideju sam došla zbog same teme ovogodišnjeg festivala i zbog moje velike ljubavi prema tim medijima u vizualnoj umjetnosti.

I ove godine festival će dodijeliti nekoliko nagrada i priznanja umjetnicima koji će se istaći u svom radu.

Pozivamo vas da sudjelujete kao gost festivala na ovogodišnjem MFLU Kranj 2022: Ecce Homo. Izložba će biti otvorena 1. listopada 2022., a zatvara se 31. listopada 2022. godine.

Način prijave:

  • autori mogu prijaviti fotografije od 1 do 2 rada (slika, kip, fotografija, digitalna fotografija, crtež, grafika, ilustracija, strip i sl. Broj radova dogovara se s umjetničkim voditeljem MFLUK-a)
    ili – Koncept i skica instalacije za koju se prijavljuju
    ili – Koncept izvedbe
  • Veličina slika, fotografija, ilustracija i stripova ne smije biti veća od 80 cm širine x 140 cm visine
  • Veličina umjetničkih objekata ne smije biti veća od 170cm x 170cm
  • Fotografije radova šalju se u JPG formatu
  • Fotografija mora biti naslovljena prezimenom, imenom autora, nazivom rada, tehnikom, dimenzijom, godinom izrade)

Napomena za članove HDLU Istre:

Zainteresirani članovi HDLU-a Istre svoje prijave, prema propozicijama natječaja, uz fotografije radova i ostalo šalju isključivo na meni na istrehdlui2020@gmail.com.

Umjetnički savjet HDLU-a Istre odabrat će 5 autora, od kojih će zatim LD Kranj odabrati dva autora koji će s naše strane, odnosno iz HDLU-a Istre sudjelovati na izložbi.

Prijavnica za 11. međunarodni festival vizualnih umjetnosti Kranj: ECCE HOMO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.