Sanja Simeunović Bajec Zapisi
Sanja Simeunović Bajec Sekvenca, kombinirana tehnika 2021.

Izložba pod nazivom Zapisi, slikarice prof. Sanje Simeunović Bajec bit će otvorena u petak 4.3. u 20 sati u Gradskoj galeriji Pula, Kandlerova 8.

Izložba ostaje otvorena do 31.3. 2022.
Radno vrijeme od 16-20, subota 10-13 sati.

Katalog izložbe Zapis Sanje Simeunović Bajec

Sanja Simeunović Bajec ovom prigodom predstavlja sasvim recentne rezultate vizualnih promišljanja. I ovi radovi nastali su hrabrim, ali znalački kombiniranim materijalima i tehnikama. Većina radova bazirana je na slikarstvu, uz kombinacije slojevanja, često nelikovnim materijalima/načinima. Na svim radovima ponuđeno je segmentirano prepoznavanje ideje motiva. Umjetnica integrira elemente čiji smisao usklađuje osobnim promišljanjem, a usput propituje njihov tipski status. Tako se pred nama nižu scene koje moramo iščitavati poput rebusa. Ponegdje promišljene, a ponegdje halucinatorne kombinacije promatrača dovode u nesigurnost dojma.
(Iz kataloga)

Sanja Simeunović Bajec rođena je u Puli, 6. studenog 1975. god. Završila je srednju školu Primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, te 1999. god. diplomirala na Filozofskom fakultetu u Rijeci Odsjek likovne kulture, slikarski odjel u klasi prof. Ksenije Mogin. Trenutno radi u srednjoj školi Primijenjenih umjetnosti i dizajna kao profesor stručnih predmeta. Do sada je ostvarila dvadeset i pet samostalnih izložbi i sedamdeset skupnih u Hrvatskoj i inozemstvu. Predsjednica je udruge More u kojoj dvadeset godina vodi likovnu radionicu Artić s kojima je realizirala mnogobrojne dječje izložbe uz osvajanje nekoliko svjetski značajnih nagrada. Član je HDLU Istre od 2001. god.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.